Quintus 20 jaar, 1993 - 2013
 
Op 13 nvovember werd het startschot gegeven voor de feestelijkheden rond de verjaardag van onze vereniging. Velen ware afgekomen op de uitnodiging om del te nemen aan het Jubileumtoernoooi. Het was de bedoeling dat we vier partijtjes zouden spelen en daarna een drankje zouden nemen om te toasten op de verjaardag van de vereniging.
Het liep allemaal anders. Het viel wel op dat John Radder, onze voorziter en de dames van de bardienst, Riet van Wingerden en Wil Kouwenhoven vlijtig in de weer waren met van alles en nog wat.
Ons "kassie" was voor de gelegenheid feestelijk versiert met slingers en vlaggetjes. Het was gezellig om op een druk bezochte baan te spelen.
Tijdens het spelen werden we aangenaam verrast door schalen met allerlei lekkere hapjes.Het maakte het boulen tot een heel gezellige aangelegenheid.
Na het boulen begrepen we waarom John en Bob rondliepen met scherp geslepen messen.
Bij binnenkomst in de kantine waren tafels ingericht met mooi versierde salades zoals je ze maar weinig ziet. Ware kunstwerken. Beiden hadden zich helemaal uitgeleefd met creatieve ideeën.
Wil en Riet wachtten ons op als echte gastvrouwen bij het begin van de tafels, deelden bestek uit en schonken de "bubbels" in om op de vereniging te toasten.
Het was een geweldige middag.

      


De opgemaakte tafels
en de gastvrouwen Wil en Riet 

 
Chef de cuisine
John Radder 

De Watertuin, 20 november.
Daar viel de uitnodiging op de mat. Het bestuur nodigde alle leden, eventueel met aanhang, uit om te brunchen in Naaldwijk in de Watertuin ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van onze vereniging.
Op de parkeerplaats verzamelen en dan met circa 80 personen naar binnen om daar de hele middag te genieten van heel veel lekkers. Je kon het allemaal niet verzinnen of het was er wel.
Het bestuur wachtte ons op en heette ons welkom met een glaasje "prik" om op het 20-jarig bestaan te toasten. Het leek wel een kippenhok, het gekakel was niet van de lucht als teken dat iedereen het erg naar z'n zin had. 
Als blijvende herinnering ontving iedereen een mooie tossmunt met het logo van de vereniging en de jaartallen 1993 en 2013.
Na het woordje van de voorzitter werden de dames van de evenementen door de voorzitter in het zonnetje gezet.
Marijke, Leny, Jeanette, Cock en Clazien hebben ons vele jaren getrakteerd op veel lekkers tijdens al onze aktiviteiten. De dames ontvingen voor al hun werk een mooie bos bloemen en een cadeaubon. Als middelpunt van de middag waren de dames zichtbaar in hun nopjes.
Jan, de opper spreekstalmeester van de vereniging, had voor de gelegenheid zijn lessenaartje meegenomen en deed nog een geweldige duit in het zakje van de feestvreugde door een speech af te steken.
Zoals bekend van Jan lagen we regelmatig dubbel van het lachen.
Het was een geweldige middag zoals het hoort bij een feest teer gelegenheid van een twintigste verjaardag.


              
                     Gezelligheid alom                        De dames in het zonnetje


                            
                                               Jan
                                       De opper stalmeester

Paastoernooi, 1 april 2015

Zo’n 37 leden hebben de kans niet aan zich voorbij laten gaan en waren aanwezig tijdens het Paastoernooi met aangeklede lunch. Voor een kleine vereniging een groot aantal.
Na een gezellig bakkie met koekkie betraden we het strijdperk om een eerste rondje te spelen. Tegen half een hadden de dames Bep, Riet en Riet de kantine omgetoverd tot een ware lunchroom. Tafels mooi gedekt in paaskleuren met allerlei lekkers. Voorafgegaan door een lekker soepje konden we ons tegoed doen aan alle smikkelspullen. Het paaseitje ontbrak niet, maar veel mooier waren het home made eierdopjes. Daar was veel werk ingestoken en dat was te zien.
Na de lunch hebben we nog twee rondjes gespeeld. In totaal waren acht banen in gebruik. Na zoveel inspanning was het goed om bij elkaar uit te hijgen en met een drankje weer op adem te komen. Henk had daardoor voldoende tijd om alle cijfertjes op een rijtje te zetten om de winnaars van de dag te bepalen. Hij had weer voor wat leuke prijsjes gezorgd.
De poedelprijs werd gewonnen door Jan de Boer. Verder zaten in het verrassingspakket de 16e plaats, gewonnen door Wil van Dijk, en de 8e plaats, gewonnen door Corry Verboom.

Om de winnar te bepalen moest toch nog even nageteld worden; maar liefst 5 spelers met 3 gewonnen partijen Ineke v/d Knaap, Aad Vijverberg, Cock v. Steekelenburg, Bob Jenninga en Bep Bom. Bep werd de winnaar met 3 gewonnen partijen en 22 pluspunten. Bep van harte.

Uiteindelijk werden we allemaal winnaar van een mooie, gezellige middag en gingen we tevreden naar huis met een mooi paasplantje.
Allemaal heel erg bedankt voor de organisatie van het toernooi en alle inspanning.

Pinstertoernooi 13 mei 2015 


                                             

Omdat er op de 13e veel meer personen zouden kunnen deelnemen aan deze aktiviteit werd de pinksteraktiviteit verplaatst van de 20e naar de 13e. Het was even aanpassen, maar het resultaat was er ook naar. In totaal verzamelden zich om 12.00 uur 42 deelnemers bij de Jachthaven in Kwintsheul om in de ochtendzon van een kopje koffie en een stroopwafel te genieten. 

Om 12.30 uur was het zover. Aan het terras meerde de "Kagenaar" aan. Schipper Jan van den Bos zou ons met deze verlengde Westlander via de wateren van het Westland naar De Lier loodsen om daar het toernooi te spelen. De Kagenaar was in vroeger tijden een vrachtschip waarmee van alles werd vervoerd waaronder ook mest. Nu waren wij de vracht. 
Eenmaal aan  boord zetten we koers. De tafels waren inmiddels voorzien van broodjes, krentebollen een slaatjes. Aan eten en drinken geen gebrek. Zij die daarvoor gezorgd hebben, reuze bedankt!!
De boulesvereniging De Boullier had inmiddels de koffie klaar staan. Bedankt voor jullie medewerking aan ons uitje.
Aangezien het weer geweldig mee zat konden we buiten drie rondjes boulen. Na een welverdiende pauze met drakjes en hapjes stond de prijsuitreiking op het programma. Twee spelers kwamen in aanmerking voor de eerste prijs. Een barrage met één boule zou de winnaar bepalen althans dat was gedachte ware het niet dat Aad z'n scorekaart vergeten was in te leveren. Ja hoor, Aad Vijverberg bleek de winnar. Voor iedereen een wijze les: scorekaart te laat ingeleverd dan geen prijs!! De overige prijswnnaars waren Marijke Zuiderwijk, de troostprijs, en Cock van Steekelenburg en Annie Gram.
Moe en voldaan en genoten van een prachtige middag scheepten we weer in op weg naar Kwintsheul. Iedereen die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag bijzonder bedankt voor alle inspanningen. 

                                     


 

 

 

 

 

 

 

  

| © 2019 - quintus-jeudeboules.nl | bezoekers totaal: 4854 | bezoekers vandaag: 8 | bezoekers online: 0 |